Cărți clasice ce vor fi ecranizate în 2019

Mă bucur când aud că o carte clasică va fi adaptată. Uneori, ele se dovedesc a fi minunate, iar alteori sunt doar niște fi eșecuri. Dar anticiparea este întotdeauna plăcută. Îmi place să văd cărțile pe care le-am citit aduse la viață și eu sunt întotdeauna cel mai mulțumită cînd filmul urmează cartea cît mai aproape posibil.

Vă prezint o listă a cărților clasice ce vor fi ecranizate fie pentru marele ecran, fie în miniserii pentru tv, Amazon, Netflix și BBC.

Micuțele doamne de Louisa May Alcott

Există un motiv pentru care clasicul scriitoarei Lousia May Alcott primește atât de multe remakeuri în ultima vreme – 2018 a fost cea de-a 150-a aniversare a romanului! BBC-ul și-a lansat miniseria în primăvara anului 2018 iar clasicul a primit o reluare modernă în acel an. În acest an, piesa este regizată de Greta Gerwig iar actrițele sunt Saoirse Ronan (Jo), pe Emma Watson (Meg) și pe Meryl Streep (mătușa March).

Charlie și fabrica de ciocolată de Roald Dahl

Paul King (din recentul film Paddington), regizează o versiune de film bazată pe clasicul lui Roald Dahl din 1964. S-ar putea să nu fie chiar o adaptare a cărții, deși … pare să fie mai mult o poveste prolog, în fundal avîndu-i pe Wonka și Oompa-Loompas.

1984 de George Orwell

Celebrul roman a lui Orwell va primi o adaptare în curînd. Paul Greengrass, care a regizat trei filme Bourne, va regiza și această ecranizare.

Clopotul de sticlă de Sylvia Plath

O adaptare pentru marele ecran a romanului Sylviei Plath se află în lucrări de ceva vreme. Se pare că va fi lansat în acest an sau în viitor, dar nu am găsit o dată precisă. Acesta va fi primul film regizat de actrița Kirsten Dunst.

Poveste de Crăciun de Charles Dickens

Aparent, BBC se pregătește să lanseze o altă serie de adaptări ale lui Charles Dickens! Primul din această serie va fi o Poveste de Crăciun, cu regizorul Stephen Knight și producătorii Ridley Scott și Tom Hardy. Vor fi 3 episoade de 60 de minute. Despre distribuție nu au apărut încă informații.

Ferma animalelor de George Orwell

Romanul alegoric al lui George Orwell nu a fost filmat de mult timp, dar Andy Serkis (alias Gollum) se pare că este cel care vrea să încerce. Filmul va fi lansat ca un original Netflix, probabil cîndva în 2019.

Cronicile din Narnia de C.S.Lewis

Netflix are acum dreptul de a adapta toate cele șapte romane a seriei fantezie a lui C. S. Lewis. Ei au planuri de a crea un „univers Narnia”, folosind atât filme de lung metraj, cît și seriale TV, și pot lansa primul în acest an.

Dracula de Bram Stocker

Mark Gatiss și Steven Moffat aduc romanul gotic al lui Bram Stoker pe ecran cîndva la sfîrșitul anului 2019 sau începutul anului 2020. Deși cei doi l-au refăcut pe Sherlock Holmes într-un cadru modern, Dracula va fi o piesă de epocă! Vor exista 3 episoade, cîte 90 de minute, ca o colaborare între Netflix și BBC.

Martorul acuzării de Agatha Christie

Ben Affleck regizează și joacă rolul principal în această adaptare a unei scurte povestiri de Agatha Christie. Detectivul Agathei Christie, Poirot, nu este prezentat în acest film, deci nu trebuie să ne întrebăm dacă Affleck este potrivit pentru rol!

Chemarea străbunilor de Jack London

În romanul de aventura din 1903 al lui Jack London este vorba despre un cîine care este furat din casa lui pentru a deveni un cîine de sanie în condițiile dure din Yukon. Filmului are o distribuție promițătoare, inclusiv Harrison Ford, Dan Stevens și Karen Gillan.

Grădina secretă de Francis Hodgson Burnett

La fel ca Micuțele doamne, acesta este un alt clasic major care nu a primit un remake pe mare ecran din anii ’90. Această versiune a romanului lui Francis Hodgson Burnett, Lord Craven va fi interpretat de Colin Firth.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.