6 Cărți de debut pe care le recomand

Nu știu dacă am menționat vreodată, am o agendă în care îmi trec toate cărțile pe care le citesc. Deși Goodreads mă ajută destul de mult, eu sunt de modă veche și ce e scris de mîna mea, e bun scris. Și, astăzi trecînd în agendă titlul ultimei lecturi, am trecut cu privirea peste pagini și mi-a atras atenția ceva. La o observație mai atentă mi-am dat seama ce mă intrigase, în palmares am citite cîteva cărți de debut, recente, și asta fără să îmi fi propus acest lucru. Am ales pentru voi 6 cărți de debut, 6 cărți care mi-au plăcut, 6 autori pe care intenționez să îi mai citesc.

1.C.J.Tudor-Omul de cretă

Pentru recenzie vă invit aici.

2.Alice Feeney-Sometimes I lie

Ziua de Crăciun 2016-Amber Reynolds se află într-un spital, victima unui incident. Nu răspunde la tratament, este în comă, dar este conștientă de tot ce se întîmplă în jurul ei. Dar mai puțin cu ce i s-a întîmplat.

La începutul lunii decembrie, viața lui Amber pare să se destrame. Este în pericol să își piardă jobul și este posibil ca soțul să o înșele. Cînd amintirile încep să își facă loc în memoria lui Amber, acestea nu fac decît să ducă la izbucnirea unor evenimente ce duc la rîndul lor la incidentul ce o pun pe Amber în spital. Un incident ce nu l-ar fi crezut niciodată posibil. Un thriller care vă va ține cu sufletul la gură, o carte de genul-nimic nu e ceea ce pare. O recomand cu căldură. Pe un site de profil am citit că urmează ca romanul să fie adaptat pentru televiziune. De abia aștept.

3.Josh Malerman-Bird Box

O carte pe care am recomandat-o neîncetat după ce am citit-o. Sper ca Malerman să ne mai încînte și cu alte romane. Despre carte am scris mai multe aici.

4.Angie Thomas-Ura cu care lovești

Starr Carter, în vârstă de16 ani, se mișcă între două lumi: cartierul sărac în care trăiește și școala din suburbii la care participă. Echilibrul neliniștit dintre aceste lumi este zdrobit când Starr este martorul împușcării mortale a celui mai bun prieten din copilărie, Khalil, de către un ofițer de poliție. Khalil era neînarmat.Curând după aceea, moartea devine știre de interes național. Unii îl numesc un bătăuș, poate chiar un traficant de droguri și un gangbang. Protestatarii se duc pe străzi în numele lui Khalil. Unii polițiști și medicul local încearcă să o intimideze pe Starr și familia ei. Ceea ce toată lumea vrea să știe este: ce a decurs cu adevărat în acea noapte? Și singura persoană în viață care poate răspunde este Starr. Scriind aceste rînduri mi-am adus aminte că voiam să văd și ecranizarea, trailerul mi-a plăcut, dar am uitat cu desăvîrșire.

5.Keith Stuart-Băiatul care voia să-și construiască lumea

Am început cartea cu oarecare retincență dar mă bucur că i-am dat o șansă, ceea ce vă recomand și vouă. Mai multe despre Sam, despre lumea lui și tatăl lui aflați aici.

6.Sofia Lundberg-Caietul cu nume pierdute

Lundberg, cu al său dulce debut, ne prezintă o femeie suedeză în vârstă de 96 de ani care își transmite povestea vieții prin amintirea numelor din agenda ei. Doris poate fi bătrână, dar nu vrea să fie tratată ca atare. Cu toate acestea, atunci când se trezește la spital după un accident, trebuie să se confrunte cu propria mortalitate și dorința de independență. Doris, care a trăit o viață plină și colorată, vrea să se asigure că nepoata ei americană, Jenny știe totul înainte de a fi prea târziu. Deci, ea încearcă să scrie povestea vieții ei, încadrată de numele din agenda ei. Unul câte unul, trece prin listă și descrie viața ei în momentul în care era asociată cu fiecare nume-pe vremea cînd era model în Paris, apoi se confruntă cu ororile celui de-al doilea război mondial, înainte de a se mută în Suedia și se căsătorește. În timp ce narațiunea actuală este adesea aglomerată printr-un dialog prea sentimental și împiedicată de o povară copleșitoare a problemelor de călătorie ale lui Jenny în timp ce încearcă să ajungă la Doris, povestea vieții lui Doris este magnetică iar personalitatea ei puternică și perlele înțelepciunii sale sunt cele care conduc cartea. Nu știu vouă, dar mie mi-a plăcut foarte mult coperta, iar acest lucru a făcut-o irezistibilă.

Voi ce cărți de debut îmi recomandați? Sau ce carte bună ați citi în ultimul timp?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.