Majlis-inima oricărei case arabe

Majlis este o cameră unică ce exemplifică cultura arabă. Este locul tradițional în care arabii își întîmpină oaspeții în casă. Din acest motiv, majlisul este adesea proiectat pentru vizite și discuții lungi în minte.

Majlisul arată cum cultura arabă a influențat arhitectura în zonă. Un majlis tradițional arabic este o cameră de zi, o recepție și o sală de evenimente, toate într-una. Trebuie să fie capabil să se potrivească tuturor acestor scopuri. Acesta arată ospitalitatea arabă, precum și tradițiile vechi.

În Arabia Saudită decorarea acestei încăperi este deseori responsabilitatea femeilor casei. Există o multitudine de stiluri cînd vine vorba de decorarea majlisului: un stil clasic, modern, tradițional, badwu (în stilul corturilor), mix între modern și tradițional.În orice caz, nu veți găsi 2 săli care să semene.În provincia Asir și în zonele învecinate Yemenului modele geometrice și culori strălucitoare sunt folosite în decorarea majlisurilor. Deoarece ospitalitatea este luată în serios, multe familii se mîndresc cu modul lor de a-i face pe oaspeți să se simtă confortabil. . Culoarea și designul sunt importante, cu toate acestea, cel mai important element este ambianța.

Există mai multe uzanțe ale termenului majlis: majlis ar riyal (majlis pentru bărbați), saala sau majlis an nisaa (majlis pentru femei), majlis pentru membrii familiei. În mijlocul încăperii sau lîngă locul unde stă oaspetele există întotdeauna o măsuță pe care sunt servite curmale , dulciuri, cafea, ceai, sucuri etc.Există un obicei de a se servi qahwa (cafea), shay (ceai).

În timpuri vechi, majlis era proiectat pur și simplu cu niște perne confortabile direct pe podea, și totuși emana o atmosferă primitoare. Majlisul tradițional este de obicei o cameră mare care este fie separată de casă sau în casă dar cu o intrare proprie. Acest lucru se datorează în mare parte tradițiilor arabe ce prețuiesc intimitatea casei. Oamenii ar trebui să se simtă bineveniți în majlis, să poată discuta, să se conecteze unul cu celălalt, acesta este scopul principal al acestei camere.

Sursa fotografiilor: Pinterest

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.