10 motive ca să bem ceai atunci cînd citim

Pînă în urmă cu aproape 8 ani nu îmi plăcea ceaiul absolut deloc, ba chiar aveam acea mentalitate gen nu beau ceai pentru că nu sunt bolnavă. Cred că se trăgea din ideea că exista obiceiul romînilor de a aduna diferite plante și a le usca din care apoi făceau ceai menit să ajute la ameliorarea unor afecțiuni. L-am cunoscut pe soțul meu și familia lui m-a făcut să mă îndrăgostesc de ceaiul negru egiptean. O vacanță în Sri Lanka m-a introdus în lumea minunată a ceaiului. Acolo am descoperit o mulțime de arome pe care le savurez foarte des. Am descoperit că e minunat ca atunci cînd citești să savurezi o ceașcă de ceai, aceste două activități merg minunat mînă în mînă. Mai jos vă prezint 10 motive pentru care merită să vă pregătiți o cană cu ceai și să o savurați alături de lectura prezentă.

1.Ceaiul este minunat. Cărțile sunt minunate. De ce să nu le combinăm?

2.Cărțile pot ajuta la combaterea tristeții, iar unele ceaiuri, cum este cel verde s-a dovedit că reduce depresia.  Pe scurt, pentru sentimente fericite le putem folosi împreună.

3.Ceaiul este un stimulent ce conține în unele cazuri cofeină, iar un avid cititor poate folosi ceaiul atunci cînd vrea să petreacă o noapte întreagă citind.

4.Anumite ceaiuri sunt liniștitoare și pot ajuta să facem față la răsturnările de situații din lectura curentă. Trebuie să recunoaștem că uneori avem nevoie de ajutor.

5.Ceaiul are un număr de beneficii pentru sănătate. Iar atunci cînd citim este mult mai distractiv și mai relaxant să nu trebuiască să ne luptăm cu o tuse sau o slăbiciune sau alte probleme de sănătate.

6.Este iarnă și cu toții ne dorim să nu suferim de frig, mai ales cînd citim. Cît de plăcut este să ne culcușim cu o pătură moale și o carte bună alături. Iar un ceai cu siguranță ajută să nu ne zgribulim de frig.

7.Arome hhmmm. Există mii de arome de ceai și tot atîtea cărți. Haideți să amestecăm arome de ceai cu arome de cărți și să vedem care complimentează pe care.

8.Cititorii sunt persoane sedentare. Cum putem să rămînem în formă? Unele ceaiuri ajută la pierderea greutății, în timp ce majoritatea cresc metabolismul.

9.Niciodată nu avem suficiente cărți dar nici suficient ceai. Deci de ce să ne rezumăm doar la una.

10.De ce să bem ceai atunci cînd citim cărți? Pentru că există 9 motive pentru care ar trebui să o facem și niciun motiv pentru care să nu o facem.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.