Luna din palat de Weina Dai Randel-în pregătire la Editura Nemira

Cum ar putea o femeie să devină împărăteasă în secolul al VII-lea când China era ghidată, în principiu, de gândirea confucianismă, care predica faptul că o femeie trebuie întotdeauna să slujească bărbatul. Mei provine dintr-o familie bine situată social și datorită acestui fapt devine concubina împăratului. Dar există sute de femei care trăiesc la palat și multe nu ajung niciodată să îl vadă pe împărat, deci și mai puțin să împartă patul împreună cu el. O noapte petrecută cu el aduce putere, poziție și posibile favoruri. Dar ce poate face o fată ca să fie observată? Și ce relație poate să aibă cu celelalte concubine care ca și ea se zbat pentru a capta atenția împăratului. Nu e de mirare că în palat au loc tot felul de intrigi, minciuni, trădări. Singura modalitate de supraviețuire este alegerea atentă a aliaților și păstrarea unei fețe frumoase și zâmbitoare în fața dușmanilor. Povestea este fascinantă, începând de la intrigile de la curte și până la descrierea detaliilor extravagante: camerele, hainele, mâncărurile servite….. 

Romanul (varianta în engleză este împărțită în două volume) este scris minunat, cu atenție pentru detalii și foarte bine documentat în ciuda faptului că este o carte de ficțiune bazată pe un personaj istoric real.

Sunt foarte bucuroasă că această carte apare la Editura Nemira, de mult îmi doresc să fie tradusă și la noi. Eu am avut șansa să o citesc în engleză, a făcut drum lung, Londra-Riyadh (încă o dată mulțumesc Miruna) și nu pot exprima îndeajuns de bine cît de mult mi-a plăcut.

Un comentariu

  1. Pare o carte interesanta. Intrigile la palat nu erau un lucru neobisnuit. Peste tot unde exista un barbat cu multe femei in jur era la fel. Cate prefacatorie si minciuni se adunau intr-o singura camera, oare?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.