Dispariția lui Stephanie Mailer de Joel Dicker-Apariție nouă la Editura Trei

În noaptea de 30 iulie 1994, liniștitul orășel Orphea din Hamptons participă la marea deschidere a festivalului de teatru. Dar primarul întîrzie. Între timp, Samuel Paladin își caută soția pe străzile goale, iar într-un final îi găsește corpul în fața casei primarului. În casă, întreaga familie a fost ucisă.

Jesse Rosenberg și Derek Scott sunt cei doi tineri ofițeri de poliție care rezolvă cu succes cazul, însă 20 de ani mai tîrziu la ceremonia de pensionare a lui Rosenberg, jurnalista Stephanie Mailer îl confruntă. Ea susține că Jesse și Derek au greșit în legătură cu criminalul și că deține o informație cheie.

Dar cîteva zile mai tîrziu, ea dispare. Jesse și Derek trebuie să se întoarcă în acest orășel care atrage reporteri, critici și artiști. Dar ce s-a întîmplat cu Stephanie Mailer? Ce a găsit? Și mai presus de toate, ce  s-a întîmplat în noaptea de 30 iulie 1994?

Dacă stilul autorului nu are nimic remarcabil, fiecare capitol dă șansa de a descoperi un nou punct de vedere, un nou personaj. Acest thriller este plin de ritm amețitor, adăugînd surprize, răsturnări de situații ducînd cititorul spre un final neașteptat și de neuitat.

Devenit celebru datorită succesului său cu cartea Adevărul despre cazul Harry Quebert, vîndut în 3 milioane de exemplare, premiat cu Grand Prix du roman de l’Académie française , Prix Goncourt des lycéens, și mai și ecranizat, Joel Dicker continuă și repetă acest lucru cu Disparișia lui Stephanie Mailer.

„Dicker nu te scapă nicio clipă din mână, având grijă ca, în ciuda numeroaselor personaje și a avalanșei de piste false, să nu pierzi niciodată firul poveștii. Cu toate că la fiecare cincizeci de pagini ai impresia că ai ghicit cine e făptașul, finalul te ia complet prin surprindere.” – Le Figaro Littéraire

„Pendulând între prezent și trecut, noul thriller al lui Dicker are o construcție impecabilă. Încă o capodoperă marca Joël Dicker.” – Version Femina

„Roman după roman, Dicker se impune ca un adevărat maestru al iluzionismului literar.” – Elle

Cartea a apărut la Editura Trei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.