Lumea fără noi de Alan Weisman-Editura Art-În curs de apariție

În Lumea fără noi, Alan Weisman oferă o abordare absolut originală a întrebărilor legate de impactul omenirii asupra planetei: ne cere să ne imaginăm Pămîntul fără noi.

În această narațiune de anvergură,Weisman explică modul în care infrastructura noastră masivă s-ar prăbuși și încele din urmă va dispărea fără prezența umană, ce lucruri de zi cu zi pot deveni imortalizate ca fosile, cum vor fi sfărîmate conductele de cupru, de ce unele dintre clădirile noastre mai vechi ar putea fi ultima arhitectura rămasă, și cum plasticul, sculpura de bronz, undele de radio și unele molecule create de om pot fi cadrele noastre cele mai durabile pentru univers.

Lumea fără noi ne arată cum, lacîteva zile după ce oamenii a dispărut, inundațiile din metrourile din New York ar începe să erodeze fundațiile orașului și cum, pe măsură ce orașele lumii se prăbușesc, junglele de asfalt fac loc celor reale. Descrie modurile distincte în care fermele ecologice și tratate chimic se vor întoarce în sălbăticie, cum ar înflori miliarde de păsări și cum pier gândacii în orașele neîncălzite fără noi. Bazându-se pe expertiza inginerilor, a oamenilor de știință, a conservatorilor de artă, a zoologilor, a rafinăriilor de petrol, a biologilor marini, astrofizicienilor, a liderilor religioși de la rabini până la Dalai Lama și a paleontologilor – care descriu o lume pre-umană locuită de megafaună cum ar fi animale ca leneșii mai înalți decât mamuții – Weisman ilustrează ce ar putea fi astăzi planeta, dacă nu pentru noi.

O non-ficțiune narativă la cel mai înalt nivel care pune pe tapet un concept irezistibil atît cu gravitate cît și ușor de citit, arătînd efectele noastre asupra planetei într-un mod pe care nicio altă carte nu o face.

„Alan Weisman ne-a dat, dacă nu o Biblie, atunci măcar o Carte a Apocalipsei.“ Newsweek

„Un thriller ecologic fascinant […]. Imaginarul captivant al lui Weisman îi va face pe mulți cititori să spere că vor apuca să vadă ce se va întâmpla cu lumea.“ The New York Times Book Review

Cartea va fi publicată de Editura Art.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.