Bărbatul care n-a mai sunat de Rosie Walsh-recenzie

Am ocolit cartea multă vreme înainte de a mă hotărî să îi dau o șansă. Mi s-a părut a fi mult prea lăudată și cu iz comercial. Dar cum am fost într-o perioadă în care mi-am dorit ceva mai ușor și era la îndemînă i-am dat o șansă. Și surpriză, numai o lectură ușoară nu a fost.

Cartea poartă cititorul într-o poveste labirintică despre puterea iubirii romantice, parentale și familiale și despre cît o persoană ar fi dispusă să îndure pentru a proteja acea dragoste.

La o primă privire pare o poveste de dragoste banală, o poveste gen băiatul întîlnește fata. Sarah îl întîlnește pe Eddie într-una din vacanțele sale în Anglia după ce s-a despărțit de soț. Petrec 6 zile de vis, se îndrăgostesc, simt că sunt făcuți unul pentru celălalt și își promit să se reîntîlnească. Nimic nu îi dă de bănuit lui Sarah despre ce se va întîmpla, sau mai exact ce nu se va întîmpla, atunci cînd Eddie pleacă într-o excursie programată de ceva vreme, promițînd să sune. Dar Eddie nu o face. Pur și simplu dispare din viața ei, fără a se deranja să dea o explicație. Sarah, sigură pe sentimentele sale și ale lui Eddie în privința ei, începe să creadă că ceva grav i s-a întîmplat lui Eddie sau cel puțin trebuie să existe un motiv pentru tăcerea lui. Prietenii apropiați îi spun să îl uite, dar încet Sarah începe să decadă psihic. Și nu doar datorită dispariției atît de ciudate a lui Eddie ci și din vina emoțiilor care o invadează atunci cînd amintirile revin despre un accident în care sora ei, Hannah, a fost implicată. Acest accident a dus la înstrăinarea celor două pentru mai bine de 20 de ani. Dar ce legătură au cele două situații? Rămîne să aflați. Și mai rămîne să aflați dacă dragostea adevărată poate trece peste orice. 

Să dezvălui prea multe despre această carte este un păcat în sine. Dacă vreți o carte gen nimic nu e ceea ce pare, o carte cu un amalgam de sentimente, o carte cu un mister dar și o poveste romantică atunci este alegerea perfectă. O carte care vă va rupe inima dar în același timp o va vindeca.

 Un singur lucru nu a fost pe placul meu,evenimentele de la sfîrșit, prea siropoase pentru gustul meu, prea de basm,prea gen agit bagheta magică și totul se rezolvă. Dar sunt sigură că există cititori care vor adora acest lucru și pînă la urma asta nu se va abate de la povestea feerică a întregii cărți.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.