Trecutul e tot ce mi-ai lăsat de Adam Silvera-În pregătire la Editura YoungArt

Nimeni nu înțelege prin ce trece Griffin după ce Theo, fostul său iubit și dragostea vieții sale moare. Nimeni,poate cu excepția noului prieten al lui Theo, Jackson. Într-o narațiune ce alternează între trecut și prezent, Silvera oferă o bijuterie despre prima iubire și o mare pierdere. Vocea lui Griffin este puternică și afectează cititorii pe măsură ce cunosc istoria lui Theo și adîncimea iubirii luiGriffin, pierderea devenind din ce în ce mai dureroasă. Griffin are o tulburare obsesiv-compulsivă, în timp ce boala îi este sensibil creionată și o part ecentrală a vieții lui, nu este tema definitorie a romanului, durerea și pierderea suferită este punctul central. Transformarea lui Griffin de la resentimente și furie, la Jackson la care găsește compasiune și înțelegere este profundă pentru cel care citește cartea. Dar poate cel mai memorabil este realizarea lentă de către Griffin a imperfecțiunilor profunde ale lui Theo. Este atît deușor să idolatrizezi prima iubire și chiar mai ușor să idolatrizezi pe cineva care a murit. Conștientizarea treptată de către Griffin a defectelor lui Theo este adevărata inimă a acestui titlu remarcabil.

„O scrisoare emoționantă și complexă despre dragoste și prietenie.” The Washington Post

„Prin Griffin, Silvera face o analiză elocventă și profundă a «orice s-ar întâmpla în continuare», a modurilor în care procesul de doliu izolează oamenii, dar, în același timp, îi și aduce împreună.”Chicago Tribune

Cartea va fi disponibilă la Editura Youngart.

Un comentariu

  1. Titlul m-a dus cu gandul la Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi 🙂
    „I-am scris că-i las absolut tot ce e în casă, de la obiecte de preţ la cărţi… de la lucruri personale, la amintiri. Adică tot trecutul.”

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.