5 Cărți de pus în ghetuțe (ale mele)

În seara aceasta vine Moș Nicolae. Cine a fost cuminte? Cine are încă suflet de copil? Ce poate fi mai frumos ca o carte? M-am gîndit să vă prezint 5 cărți pe care mi-ar plăcea să le primesc și poate cu ocazia asta să vă dau idei de cadouri pentru acest moș sau pentru Crăciun pentru alte persoane iubitoare de lectură ca și mine.

Caractere atipice de Tom Hanks

Tom Hanks se numără printre actorii mei favoriți, nu cred să existe un film în care a jucat și să nu îmi fi plăcut.Cred că toată lumea a văzut Mesaj pentru tine cu Meg Ryan. E favoritulmeu. Oare faptul că este vorba despre cărți și librării a înclinat balanța? Posibil. Într-o zi descopăr în mediul online mare vîlvă despre debutul literar al marelui Tom Hanks. Bineînțeles că interesul mi-a fost trezit. Caractere atipice este o carte ce cuprinde mai multe povestiri despre viața oamenilor simpli, abordează teme incomode cum ar fi emigrația, războiul, relațiile de cuplu. Printre povestiri se strecoară patru articole de ziar, scenariul complet al unui film,precum și o prezentare cu note sarcastice a vieții de star de cinema. Pînă acum pe mine m-a convins că merită citită. Că talentul scriitoricesc se ridică la nivelul actoricesc a lui Tom Hanks, rămîne de văzut. Asta în cazul în care moșul e darnic și e bun.

Puterea de Naomi Alderman 

Se spune că această carte s-ar afla printre cărțile preferate de fostul președinte Barack Obama. New York Times a introdus-o în top 10 cele mai bune cărți ale anului 2017. Puterea, o carte SF feministă a făcut destul de multe valuri în Marea Britanie și nu numai. Este vorba despre ce s-ar întîmpla dacă femeile ar căpăta dintr-o dată puterea de a cauza dureri intense cu ajutorul degetelor. Prin electroșocuri femeile devin mai puternice decît bărbații și dintr-o dată are loc un schimb de poziții pe tabla de șah a puterii. Mie îmi pare interesantă, cel puțin feministei din mine. Dacă ați citit-o, chiar sunt curioasă să vă aflu părerea. Măcar moșul să știe dacă se merită să cheltuie banii.

Un proiect sângeros de Graeme Macrae Burnet

Am această carte pe lista de cărți dorite de foarte mult timp. Și asta nu doar din cauza copertei sau a descrierii sau pentru că face parte din colecția Musai a celor de la Art (o colecție care îmi place mult) ci și pentru că s-a vorbit foarte mult despre această carte. Am citit multe recenzii care o lăudau, booktuberi care o descriau ca fiind o carte de neratat. O triplă crimă într-un sat scoțian al secolului XIX. Un tînăr arestat pentru că nu există nicio umbră de îndoială că el este făptașul dar nu există niciun motiv pentru a comite acest gest. Un roman puzzle care pe mine m-a convins că trebuie citit, sper ca și moșul să fie convins să o pună în ghetuțe.

Două mături stau de vorbă de Radu Paraschivescu

Cui ar putea să nu îi placă acest titlu? Nu îmi spuneți că nu v-ați imaginat cum ar fi să se întîmple acest lucru. De multă vreme mi-am propus să citesc o carte scrisă de Radu Paraschivescu. Mai jos, o descriere a cărții făcută de către autor.

„Pasiunea pentru superlative ramane nestinsa in Romania de-a lungul timpului. Casa de avocatura spirituala a exceptionalismului carpatin nu doarme si insista sa sustina, in acest avantinsomniac, ca traim intr-un spatiu unde cel mai bun lucru pe care-l putem face e sa ne admiram singuri maretia. Romania nu e singura tara care se pretinde mare pentru a uita ca e mica. Dar e cea care ne intereseaza, fiindca in ea traim. Or, a inventa formule superlative cand esti corigent la atatea criterii elementare tradeaza un fel de-a fugi din realitate care va trebui introdus rapid in calendarul sporturilor olimpice.

O tara lipsita de autostrazi si spitale se leagana in iluzia exceptionalismului si a fratelui sau de cruce,celmaicelismul. O tara plina de analfabeti functional se chinuie sa-si ilustreze detenta fabricand produse care ies din conturul normalitatii. O taracu scoli in care ploua si in care veceul e in fundul curtii se pacaleste singura prin indelungi artificii cosmetice. O tara unde lumea nu mai citeste adulmeca lacom Cartea – e adevarat, a Recordurilor. O tara plina de gropi si de boli cocheteaza cu varful clasamentului. O tara cu mortalitatea infantila cea mai mare din Europa exalta traiul bun si se viseaza deasupra celorlalte. „(RADUPARASCHIVESCU)

O carte ce invită la ironie. Moșule eu zic să cumperi 2 exemplare și să păstrezi unul pentru tine.

Lucruri nespuse de Azar Nafisi

Citind Lolita în Teheran nu am putut să o termin, cu părere de rău trebuie să o spun. Am scris despre asta într-un alt articol. Asta nu mă oprește să nu îi dau o șansă ultimei cărți apărute lanoi, Lucruri nespuse. Revoluția islamică din Iran, copilarie petrecută într-o țară cum este Iranul, dictatură religioasă. Teme care fac o carte să fie interesantă, cel puțin pentru mine. Lucruri nespuse prezintă cronica unei familii de-a lungul unei perioade de schimbări ce au dus la izbucnirea Revoluției Islamice și la transformarea Iranului în dictatură religioasă.

Moșule nu știu ce decizie vei lua,cîte dintre cărțile prezentate mi le vei aduce, doar vreau să mai menționez un lucru, mă mulțumesc și cu varianta ebook.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.