Negustorul de manuscrise de John Grisham-Apariție nouă la Editura Rao

John Grisham are talentul de a face cititorul să dea pagină după pagină. Face acest lucru prin crearea unui personaj a cărui caracter dă motive pentru a deveni simpatic, apoi îl introduce într-un complot în care celelalte personaje sunt creionate destul de slab, dar doar cu scopul de a evidenția potențialul periculos. 

În Negustorul de manuscrise ținta este colecția lui F.Scott Fitzgerald de la Universitatea Princeton, manuscrisele originale ale celor cinci romane. Se pune la cale un jaf, lucrurile merg prost, iar poliția este prinsă că are doar o jumătate de echipaj. 

Acțiunea se îndreaptă apoi spre lumea cărților rare și spre o romancieră, Mercer Mann, pe cale să-și piardă slujba ca lector și care suferă de blocajul scriitorului neputînd să scrie un roman care să se ridice la standardele înalte realizate de primul său roman. Prin coincidență, și-a petrecut verile din copilărie pe Insula Camino, unde prin coincidență, există un dealer de cărți rare,Bruce Cable. Mercer este angajată de o firmă misterioasă pentru a aduce manuscrisele înapoi.

Hoții care au supraviețuit și care și-au vîndut prada pe puțin, acum vor să își renegocieze partea.

Uneori vedeți lucrurile căpătînd formă, polițiști și chiar agenți FBI sunt aduși împreună în acest oraș somnoros de pe plajă. Dar Grisham este mult mai interesat de activitățile lui Bruce Cable, de care Mercer ar trebui să se apropie și de lumea comunității de scriitori de pe insulă, și de căsătoria deschisă pe care o are acesta cu soția sa,Noelle, un negustor de antichități. Totul pentru a-i descoperi secretele. 

În cele din urmă Mercer află mult prea multe și apar probleme în paradis așa cum doar Grisham știe să le scrie.

Opnii despre carte:

„Cel mai bun autor de thrillere în viață.” – Ken Follett

„Un amestec plin de farmec între o misiune de spionaj și o aventură de-o vară, în mijlocul căruia se află un personaj cu două fețe.” – The Sunday Times

„O intrigă captivantă, care vă va îndemna să devorați fiecare capitol și vă va face să vă întrebați dacă nu cumva sunteți complice la acest jaf perfect.” – Heat

„Grisham ne prezintă un roman șarmant, de o inteligență fină, într-o proză delectabilă.” – The Times

„Un roman incitant…proaspăt…și care dă dependență.” – USA Today

Cartea o găsiți aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.