Soția dintre noi de Greer Hendricks și Sarah Pekkanen

New York, orașul care nu doarme niciodată, este fundalul pentru acest thriller psihologic în genul cărților Fata dintren, În spatele ușilor închise și Gone girl.

Un punct de vedere dual, relatat la prima persoană, ocupă prima jumătate. Autorii ne-o prezintă pe Nellie, 27 de ani, la doar cîteva săptămîni înainte de nunta ei cu Richard, bogat, sofisticat, romantic, frumos și grijuliu. Cu șapte ani mai în vîrstă decît  ea, el este Prințul dorit de orice fată.

Dar oare nu este prea frumos ca să fie și adevărat? Apoi urmează Vanessa, scena centrală, care încearcă să își revină de pe urma unui divorț amar cînd soțul ei Richard a părăsit-o pentru o femeie mai tînără. Vanessa este îngenunchiată, trăiește în camera liberă a mătușii ei, și muncind mai degrabă ineficient, ca asistent de vînzări slab plătit într-un magazin, fiind la dispoziția unor femei cu care înainte de divorț servea masa și participa la diverse evenimente sociale.

A doua jumătate a cărții începe dintr-un singur punct de vedere. Romanul sapă în complexitatea prieteniei, obsesiei, căsătoriei și trădării. La baza acestei povești se află o fostă soție, care se lasă să se înțeleagă că ar fi obsedată de femeia frumoasă care a fost angajată de către fostul soț. Dar, nimic nu e ceea ce pare.

Caracterizarea este bine concepută,dialogul se desfășoară natural. Răsturnările de situații și complotul se transformăreușind să lase cititorul doar la stadiul de ghicit și să întoarcă pagină dupăpagină pentru a afla deznodămîntul și a afla locul exact al celor două femei.

Unii dintre voi este posibil să găsiți aceste sărituri de la un personaj la altul, de la o perioadă la alta un pic confuze dar scriitorii au reușit să scrie o carte care îl face pe cititor să își dorească să se ghemuiască confortabil cu cartea alături și poate cu ceașcă de ceai. Partea slabă al acestei cărți după părerea mea este finalul, mult prea scurt, de parcă scriitorii s-ar fi plictisit de poveste și și-au dorit să termine cu ea.

Este o recenzie destul de scurtă pentrucă pur și simplu nu pot spune mai mult de atît fără a face dezvăluiri. Dacă sunteți într-o dispoziție pentru un thriller bun, puneți mîna pe această carte, nu vă va dezamăgi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.