Scrisoarea lui Marquez

Dacă pentru o clipă Dumnezeu ar uita că sunt o marionetă din cîrpă și mi-ar dărui o bucățică de viață, probabil că n-aș spune tot ceea ce gîndesc, însă în mod categoric aș gîndi tot ceea ce zic. 

Aș da valoare lucrurilor, dar nu pentruce valorează, ci pentru ccea ce semnifică. Aș dormi mai puțin, dar aș visa mai mult, înțelegînd că pentru fiecare minut în care închidem ochii, pierdem 60 de secunde de lumină. Aș merge cînd ceilalți se opresc, m-aș trezi cînd ceilalți dorm. Aș asculta cînd ceilalți vorbesc și cît m-aș bucura de o înghețată cu ciocolată.

Dacă Dumnezeu mi-ar face cadou o bucățică de viață m-aș îmbrăca foarte modest, m-aș întinde la soare lăsînd la vederea tuturor nu numai corpul, ci și sufletul meu. Doamne Dumnezeul meu dacă aș avea inima, aș grava ura mea peste gheață și aș aștepta pînă soarele răsare. Aș picta pe stele un poem de-al lui Benedetti, cu un vis al lui Van Gogh; și un cîntec al lui Serrat ar fi serenada pe care aș oferi-o lumii.  Aș uda cu lacrimile mele trandafirii pentru a simți durerea spinilor și sărutul încarnat al petalelor.

Dumnezeul meu, dacă aș avea o bucățică de viață….N-aș lăsa să treacă nici o zi fără să le spun oamenilor pe care îi iubesc, că îi iubesc. Aș convinge pe fiecare femeie sau bărbat spunîndu-le că sunt favoriții mei și aș trăi îndrăgostit de dragoste. 

Oamenilor le-aș demonstra cît se înșela crezînd că nu se mai îndrăgostesc cînd imbătrînesc, neștiind că îmbătrînesc cînd nu se mai îndrăgostesc. Unui copil i-aș da aripi, dar l-aș lăsa să învețe să zboare singur. Pe bătrîni i-aș învăța că moartea nu vine cu bătrînețea, ci cu uitarea. Atîtea lucruri am învățat de la voi,oamenii….Am învățat că toată lumea vrea să trăiască pe vîrful muntelui, însă fără să bage de seamă că adevărata fericire rezidă în felul de a-l escalada. Am învățat că atunci cînd un nou născut strînge cu pumnul lui micuț pentru prima oară degetul părintelui, l-a acaparat pentru totdeauna.

Am învățat că un om are dreptul să se uite în jos la altul, doar atunci cînd ar trebui să-l ajute să se ridice. Sunt atîtea lucruri pe care am putut să le învăț de la voi, dar nu cred că mi-ar servi , deoarece atunci cînd o să fiu băgat în interiorul acelei cutii, înseamnă că în mod nefericit mor.

Spune întotdeauna ce simți și fă ceea ce gîndești. Dacă aș știi că asta ar fi ultima oară cînd te voi vedea dormind, te-aș îmbrățișa foarte strîns și l-aș ruga pe Dumnezeu să fiu păzitorul sufletului tău. Dacă aș știi că asta ar fi ultima oară cînd te voi vedea ieșind pe ușă, ți-aș da o îmbrățișare, un sărut și te-aș chema înapoi să-ți dau mai multe. Dacă aș știi că asta ar fi ultima oară cînd voi auzi vocea ta aș înregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o dată și încă o dată pînă la infinit. Dacă aș știi că acestea ar fi ultimele minute în care te-aș vedea, aș spune te iubesc și nu mi-aș asuma, în mod prostesc, gîndul că deja știi.

Întotdeauna există ziua de mîine și viața ne dă de fiecare dată altă oportunitate pentru a face lucrurile bine, dar dacă cumva greșesc și ziua de azi este tot ce ne rămîne, mi-ar face plăcere să-ți spun cît te iubesc, că niciodată nu te voi uita. 

Ziua de mîine nu-i este asigurată nimănui, tînăr sau bătrîn. Azi poate să fie ultima zi cînd îi vezipe cei pe care-i iubești. De aceea, nu mai aștepta, fă-o azi, întrucît dacă ziua de mîine nu va ajunge niciodată, în mod sigur vei regreta ziua cînd nu ți-ai făcut timp pentru un surîs, o îmbrățișare, un sărut și că ai fost prea ocupat ca să le conferi o ultimă dorință. Să-i menții pe cei pe care-i iubești aproape de tine, spune-le la ureche cît de multă nevoie ai de ei, iubește-i și tratează-i bine, i-ați timp să le spui îmi pare rău, iartă-mă, te rog, și toate cuvintele de dragoste pe care le știi.

Nimeni nu-și va aduce aminte de tine pentru gîndurile tale secrete. Cere-i lui Dumnezeu tăria și înțelepciunea pentru a le exprima. Demonstrează-le prietenilor tăi cît de importanți sunt pentru tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.