Partitura suferinței de Lisa Genova-Apariție nouă la Editura Trei

Untitled-1

În Partitura suferinței, Richard pianist complet, a experimentat bucuriile vieții prin a cînta la pian, degetele sale experte pe clapele pianului fiind pasiunea sa și mijlocul prin care își cîștiga existența. Dar, cînd i se aduce la cunoștință că suferă de SLA – scleroză laterală amiotrofică , Richard începe să-și piardă abilitatea de a-și folosi mîinile, apoi brațele. Fosta sa soție, Katrina, duce o viață nesatisfăcătoare, învățînd copii dezinteresați să cînte la pian după orele de școală. Cu ani în urmă, cariera sa a fost pusă în așteptare pentru Richard și nu a reușit să își învingă teama de a-și urma visele. Simțind că nu are de ales, Katrina decide fără tragere de inimă să fie îngrijitoarea lui Richard.

Lisa Genova explorează regretul, vinovăția și iertarea, luînd cititorii martori ai progresului acestei boli mortale. Richard și Katrina se învîrt în jurul trecutului lor în timp ce iau în piept responsabilitățile crescînde și provocările la care îi supune SLA. Luptînd cu sentimente de negare și furie, Richard, Katrina și fiica lor își folosesc timpul trecător împreună pentru a depăși toate dezamăgirile din trecut și încearcă să se conecteze pentru  ultima dată înainte de a fi prea tîrziu.

Partitura suferinței este o poveste tragică despre această oribilă boală degenerativă, dar cu ochii și pe latura relațiilor umane și cu o înțelegere profundă, Genova explorează alegerile de viață și consecințele lor, dîndu-ne stimulente pentru a fi mai puțin egoiști și a lupta mai mult pentru pace și înțelegere în familie înainte de a rămîne fără timp.

“Lisa Genova îmbină cu o măiestrie de neegalat detali¬ile științifice și scriitura plină de compasiune.” – Bookreporter

“O carte captivantă și emoționantă… Un portret tulburător al ravagiilor pricinuite de SLA.” – Publishers Weekly

“Partitura suferinței spune nu doar povestea unei persoane afectate de SLA, ci și povestea bolii înseși. Așa că ai multe de învățat. Dar nu simți nicio clipă că ți se predă.” – The Boston

Lisa Genova este cunoscută de către cititorii din România datorită romanului său de debut, Altfel…și totuși Alice publicat tot de Editura Trei. Ulterior a fost ecranizat, cu Julianne Moore în rolul principal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.