10 motive pentru care cărțile sunt mai bune decât oamenii

Sper că nu sunt singură când spun că iubesc cărțile mai mult decât oamenii. Cartea este una dintre cele mai mari daruri ale omenirii și merită să fie apreciată. Abilitatea de a citi este un dar în sine. Această listă este dedicată tuturor bibliofililor și oricărui alt iubitor de cărți.

1.Cărțile nu te vor judeca niciodată

Poți să porți orice, poți să ai părul răvășit atunci când citești o carte. Poți să fii gras/ă sau slab/ă, poți să fii scund/ă sau înalt/ă. Cartea te va iubi așa cum ești, indiferent cine ești, ce visuri ai, ce dramă trăiești, nu îți judecă deciziile,nu te arată cu degetul, nu te pune la colț de parcă ai fi o paria, nu te va pune să porți o literă stacojie. Ea nu vrea decât să facă parte din viața ta, chiar dacă nu e așa perfectă.

2.Sunt atât de multe dintre care să alegi

Nu poți să îți alegi familia (mă rog, poți să îi ignori) și când vine vorba de prieteni cred că poți să faci alegeri, dar cu cărțile este o altă poveste. Sunt atâtea dintre care poți alege. Vrei să citești horror sau chick-lit, sau poate ai chef de o istorie romanțată sau o carte motivațională sau poate cauți inspirație într-o carte gen coffee-table. Alegerea îți aparține. Nu vă simțiți puternici că aveți această posibilitate? Aceea de a putea alege fără a răni pe cineva, fără ca cineva să simtă că favorizați altă persoană?

3.Cărților nu le este foame

Ba din contră, ele te fac ca ție să îți fie foame să citești mai mult.Poate că îți place un anumit gen și savurezi carte după carte sau poți să descoperi un nou autor căruia să vrei să îi acorzi întreaga ta atenție. În plus, nu trebuie să împarți mâncarea.

4.Cărțile nu te vor părăsi niciodată.

Sunt alături de tine zi și noapte, la orice ceas din zi, oricând.Nu o să te trezești niciodată că și-au luat picioarele la spinare și au plecat.Ele sunt întotdeauna pregătite să fie alături de tine, pe noptieră, pe un raft super încărcat, pe o măsuță alături de ceașca de cafea su ceai, pe birou, așteptând să revii acasă sau acoperită de blănița unei pisici. Nu trebuie decât să întinzi mâna și cartea este acolo, să o ridici, să o deschizi la semnul de carte, și deja zâmbești știind în ce lume vei pătrunde.

5.Cărțile sunt tăcute

Nu te vor cicăli niciodată, nu își vor băga nasul unde nu e treaba lor. Oamenii nu știu când să păstreze tăcerea, pe când o carte, nu trebuie decât doar să o închizi. Nu vei simți niciodată nevoia să lovești o carte.Uneori simțim nevoia de evadare, și o facem citind o carte și astfel nu trebuie să vorbim cu oamenii.

6.Nu ai niciodată suficiente

Cărți, nu persoane. Pe când oameni nu poți cumpăra cu bani (am auzit că se poate doar că se numește mită =D ) cărți poți cumpăra câte îți dorești. Poți să ai casa plină cu cărți și sunt sigură că tot vei găsi spațiu pentru altele. Editurile publică constant noi cărți, piața de carte este mai mereu plină cu noutăți sau reeditări,să nu uităm de anticariate, cum să te abții de la a achiziționa mereu și mereu altele?

7.Cărțile te vor iubi necondiționat

Atunci când spunem te iubesc, de regulă spunem și de ce. Te iubesc pentru că nu îmi concep viața fără tine, te iubesc pentru că ești bun/ă, gentil/ă, că mă iubești, pentru că…..Dar cărțile doar te vor iubi.Punct. Cărțile nu așteaptă nimic în schimb de la tine, ele oferă, nu vor decât să fie citite.

8.Cărțile te fac mai deștept

Cărțile te provoacă dar niciodată nu te vor pune să faci lucruri în afara granițelor tale. Cărțile te vor ajuta să iei decizii mai bune și mai informate. Oamenii, pe de cealaltă parte, așteaptă să faci compromisuri iar uneori sfaturile lor duc la luarea de decizii proaste.

9.Cărțile nu te vor dezamăgi

De multe ori în viața mea, oamenii m-au dezamăgit. Oamenii nu sunt mereu ceea ce par a fi. Din fericire când vine vorba de cărți putem să le așezăm într-o categorie pe baza doar a copertei. Cărțile sunt mult mai convenabile decât oamenii pentru că știi în ce te bagi. Fiecare carte pe care o citesc, fiecare filă pe care o întorc, fiecare capitol pe care îl termin nu mă dezamăgește.

10.Cărțile sunt cele mai grozave lucruri din lume

Cărțile miros minunat,fie că vorbim despre cele proaspăt scoase de sub tipar sau cele din anticariat, sunt de încredere, sunt informative și sunt întodeauna la dispoziția ta oricând ai nevoie. Cărțile ascultă și te fac să uiți de probleme, să te decotectezi de la viața cotidiană, îți oferă minunata șansă să intri într-o lume în care imaginația nu cunoaște limite.

Cărțile sunt mai bune decât oamenii.

Dacă vrea cineva să mai adauge și alte motive la listă este binevenit.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.