Sala de bal de Anna Hope în pregătire la Humanitas

Untitled-1

Anglia 1911. La Azilul Sharston bărbații și femeile sunt separați de ziduri groase și ferestre zăbrelite. Dar, în noapte de vineri li se permite să se amestece în magnifica sală de bal al azilului. De la balcoane și plafoane boltite, până la vitralii, sala de bal este un sanctuar. Pe scenă, orchestra cântă Strauss și Debussy, în timp ce pacienții se învârt pe ritmurile muzicii.

În mijlocul acestei ambianțe,John Mulligan și Ella Fay se întâlnesc pentru prima dată. John este un dansator talentat cu o față întunecată, secretoasă, Ella este sperioasă ca un mânz, cu genunchii noduroși și obrajii înroșiți. În ciuda circumstanțelor dureroase, perechea reușește să își facă o curte fragilă. În prima săptămână John reușește să îi trimită Ellei pe ascuns scrisori fără să știe că aceasta nu știe să citească. Roagă o prietenă să i le citească, iar fiecare cuvânt i se pare o incantație. Apoi unul dintre ei primește șansa de a părăsi azilul pentru totdeauna.

Pe măsură ce romanul Annei Hope se desfășoară. John și Ella se confruntă cu o dilemă agonizantă, să se agațe de confortul familial sau să se confrunte cu o lume nouă.

Cartea este în curs de apariție la Editura Humanitas   în Colecția Raftul Denisei.

anna-hope-portraitAnna Hope este o scriitoare și actriță din Manchester. Probabil cel mai bine este cunoscută datorită rolului ei din serialul Dcotor Who ca Novice Hame. A studiat literatura engleză la Wadham College din Oxford, apoi a absolvit cursurile de actorie ale Royal Academy of Dramatic Art din Londra. Primul său roman Wake apărut în 2014 a fost tradus în 11 limbi. Cel de-al doilea roman The ballroom tradus la noi Sala de bal a apărut în 2016 și este considerat versiunea britanică a cărții Zbor deasupra unui cuib de cuci de Ken Kesey.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.