8 lucruri interesante despre cultura arabă

Cultura arabă se întinde pe mii de ani și conține una dintre cele mai spectaculoase și colorate realizări și simț al creativității din istoria lumii. Pe timp de pace sau război, explorarea științei, extinderea frumoasei limbi arabe și folosirea imaginație la a crea capodopere literare etc. cultura arabă are cu ce se mândri.

1e9859e74d25c59f966277259925eeb2

 

1. Cuvântul arab nu denotă o rasă. Este un termen cultural ce descrie oameni a căror limbă maternă este araba. Arabii sunt uniți prin cultură, limbă și istorie.

 

 

 

517bd5f4178f850b84839b84d7df99122. Mâncarea și băutura sunt punctele centrale în jurul cărora aproape fiecare cultură se învârte. Arabii își duc dragostea pentru cafea și ceai în special la un alt nivel. În lumea arabă, ceaiul și cafeaua joacă un rol imens în societate, deoarece poate fi servite ca semn al ospitabilității sau ca parte integrantă a unei întâlniri de afaceri.

 

 

 

a0adb31301654ee7e46ac1eca57eb4c7

 

3. Înainte de apariția Islamului și de dezvoltarea tot mai accentuată a scrisului, poezia era una din principalele căi de comunicare pentru arabi. Indiferent că transmiteau povestiri sau ultimele știri, comunicarea între distanțe relativ mari se făcea adesea prin forma poeziei orale.

 

 

0d616fb7cfd283003f8dd9abb07dbf91

 

4. Nu toți arabii sunt musulmani și nu toți arabii sunt musulmani. Majoritatea arabilor sunt musulmani dar mai sunt și de asemenea creștini și evrei arabi.

 

 

 

 

depositphotos_11751017-stock-photo-arabic-muslim-family

 

5. Dragostea, loialitatea și onoarea familiei sunt unele dintre cele mai importante aspecte ale culturii și societății arabe. Mulți arabi își vor pune familia înaintea oricărui lucru și vor continua să facă tot posibilul pentru a sprijini familia oricând ar fi nevoie.

574fe3ef97bf518c675e43ce816c7290

6. În cultura arabă limbajul corpului tinde să aibă o însemnătate un pic mai mare. Dacă se dă mâna cu cineva, se face cu mâna dreaptă și se ține mâna celeilalte persoane un timp mai lung dar fără prea multă fermitate. Prietenii și colegii apropiați se salută cu o îmbrățișare și se sărută ambii obraji dar numai dacă sunt de același sex. Dacă se întâmpină în acest mod o persoană de sex opus, aceasta poate să catalogheze gestul ca fiind ofensator.

0a10ec49cc3e34562e21cceb44aa495b

 

7. Muzica arabă este una dintre cele mai carismatice părți a culturii arabe. Deși variază în funcție de regiune și societate, muzica arabă are o istorie lungă ce conectează poezia cu muzica. Muzica arabă este puternic centrată în Cairo, fiind inima culturală de foarte mult timp.

 

 

 

 

Arabic literature (1)-18. Cuvintele arabe se scriu de la dreapta la stânga iar numerele se scriu de la stânga la dreapta. Acest lucru poate crea confuzie pentru cei care nu sunt vorbitori nativi de limba arabă, de exemplu se poate ajunge la locul potrivit dar în ziua și momentul greșite.

 

Sursa pozelor Pinterest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.