„Cuplul din vecini” de Shari Lapena

 

IMG_20170814_080505_595.jpg

Totul a început cu o cină

În primul rând titlul este unul înșelător, această carte este despre mai mult de două persoane, spiralând ca într-o rețea de secrete și minciuni care implică familii, vecini și criminali deopotrivă și forțează întrebarea “în cine poți avea încredere în cele mai negre perioade ale vieții?”

Când bona anuleaza în ultimul minut, Anne și Marco se gândesc că o pot lăsa pe micuța Cora de 6 luni singură acasă, în timp ce ei participă la o petrecere în casa de alături. Anne care suferea de depresie post-natală ezită la această idee, dar soțul ei Marco aștepta cu nerăbdare petrecerea  și insistă că nimic nu ar putea merge prost.Vecinii doreau o seară fără copii și, la urma urmei, aveau monitorul pentru bebeluși cu ei și o verificau pe micuța Cora la fiecare jumătate de oră. Ce se întîmplă apoi este coșmarul fiecărui părinte.

Anne și Marco se întorc împreună de la petrecere dar nu o mai găsesc pe Cora. Era prea micuță ca să fi scăpat din pătuț, deci explicația logică este că cineva a intrat în casă și a luat-o.După un apel telefonic la poliție la fața locului apar detectivii Rasbach și Jennings. Copilul a fost într-adevăr răpit sau parinții se acoperă unul pe altul?

Curând totul devine clar că nimic nu este ceea ce pare și că într-un fel sau altul toată lumea este suspectă.

“Cuplul din vecini “ este un mister captivant și întortocheat. Niciodată nu știi exact ce se va mai întâmpla, unde te va duce. Decoarece personajele trăiesc intens, încep să se dezlănțuie și tot mai multe secrete și minciuni apar la suprafață. Există tensiuni între Marco și socrii săi, Anne se simte vinovată și îl blamează pe Marco pentru faptul că au lăsat copilul singur iar presa îi consideră vinovați de neglijarea fetiței.

Cartea nu este o lectură memorabilă dar are o poveste convingătoare, cu multe surprize și revelații la fiecare sfârșit de capitol, ceea ce m-a ajutat să o citesc repede. Personajele, în opinia mea sunt plusul acestei cărți. Fiecare pesonaj a fost bine creionat, emoțiile și reacțiile au “sunat” incredibil de real în situațiile din carte. Chiar și personajele secundare au adăugat tensiune povestirii.

Ceea ce m-a făcut să întorc pagină după pagină nu a fost doar faptul că voiam să aflu cine a răpit-o pe Cora, ci și să văd crăpăturile apărute în relațiile personajelor pe măsură ce adevărul iasă la suprafață.

Cartea se citește repede și te prinde rapid în poveste, cu un sfârșit total neașteptat, cel puțin pentru mine așa a fost, și care ridică întrebarea “Cât de bine cunoști oamenii din jurul tău? “

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.