O mie de femei albe de Jim Fergus

Webp.net-resizeimage

 

Cartea este în pregătire la Editura Humanitas în Colecția bine cunoscută cititorilor, Raftul Denisei. În această colecție mai există o carte scrisă de acest autor cu titlul Amintirea dragostei.

În „O mie de femei albe” este vorba despre puterea feminină, probabil unul dintre motivele principale pentru care voi citi această carte, în fața deciziilor dificile și a ochilor cruzi ai societății secolului al XIX-lea.  Afișează în primul rând greșelile și găurile în logica pe care guvenul o aplică în relațiile cu americanii nativi.

Romanul spune povestea unei femei  albe, May Dodd, o pionieră a vremii ei, care participă la un program guvernamental controversat numit „mirese pentru indieni” în scopul integrării acestora în lumea oamenilor albi. Povestea este spusă  prin jurnalul si scrisorile pe care eroina le scrie.

Dacă vă plac cărțile de ficțiune istorică atunci cred că merită să îi oferiți o șansă.

Winston Groom, autorul lui Forrest Gump spunea despre cartea lui Fergus:  „O mie de femei albe este o poveste minunată despre întristare, suspans, bucurie și triumf.”

 

Jim Fergus este un scriitor american născut în martie 1950. A terminat Colorado College cu o diplomă în literatura engleză. Călătorește mult apoi se decide să se stabilească în Colorado pentru a deveni scriitor freelancer. Scrie sute de articole, eseuri, interviuri. Romanul său de debut „O mie de femei albe” apare în 1998 iar în 1999 a primit premiul de Ficțiunea Anului din partea Mountains & Plains Booksellers Association. Ultimul roman la scris în  franceză și publicat și în engleză sub titlul The memory of love.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.